2019-05-19 22:16:00

Jednodnevni izlet učenika osmih razreda

      U rano jutro, dana 14. svibnja 2019.g., mi, učenici osmih razreda, počli smo na jednodnevni učenički izlet, tj. izvanučioničnu nastavu u Hrvatsko zagorje. Plan je bio posjetiti Muzej Radboa u Radoboju, potom Park znanosti u Oroslavju, a nakon toga poći put Termi Jezerčica.

     Prvo odredište bio je Radoboj. Muzej Radboa jedinstveno je nalazište sumpora i ugljena, s bogatom rudarskom tradicijom te vrijednim fosilnim i arheološkim  nalazima na jednome mjestu. Najviše nas je zapanjila okamina lista vinove loze stara između 12 i 14 milijuna godina, koja je  pronađena na području  upravo te općine i predstavlja najstariji poznati fosil te vrste u ovom dijelu Europe. Nalazi fosilnih kukaca u svijetu su vrlo rijetki, tako da je radobojska zbirka iznimno dragocjena.    Nakon muzeja uputili smo se prema Parku znanosti u Oroslavju. Sadržaj Parka znanosti čine zanimljivi eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije. Sve nam je to bilo zanimljivo, no najzanimljivije i najzabavnije bile su, naravno, Terme. Nakon ukusnoga ručka u restoranu, upoznali smo i taj dugoiščekivani vodeni park u Jezerčici. Kupanje nam je bila prava okrjepa nakon hladnoga i vjetrovitoga dana i obilaska prethodnih destinacija.

     Kao i na svakom izletu, pjevajući smo se vratili autobusom u Davor i pošli kućama da se stignemo odmoriti za sljedeći školski dan.

                                                                                     Učenica, 8.a

Foto-galerija


Osnovna škola "Matija Antun Relković" Davor