2021-04-22 21:32:00

Kad šestaši glagoljaju…

Učenici šestih razreda naše škole u mjesecu su rujnu proveli razredne projekte u sklopu nastave Hrvatskoga jezika i teme Početci hrvatske pismenosti te su se okušali i u praktičnome radu na temu glagoljice.
     Praktičan rad podrazumijevao je osmišljavanje vlastitoga proizvoda na temu glagoljice te reklamiranje i predstavljanje istoga pred ostalim učenicima u razredu. Nažalost, prvotna namjera održavanja Glagoljskoga sajma, nije bila provediva zbog poštivanja epidemioloških mjera, stoga su učenici prezentirali svoje proizvode u razredu. Pokazalo se da neki imaju originalne ideje za proizvode koji bi na tržištu sigurno bili traženi. Zaključak je bio da još treba poraditi na reklami istih. Bilo je tu svega: od ukrasa i ukrasnih kutija, nakita, straničnika, podložaka za čaše od drveta, majica s glagoljskim slovima, replika Bašćanske ploče i glagoljskih natpisa, hrvatskih glagoljskih papuča, privjesaka od tijesta, fimo-mase i glinamola te minijatura s McDonald's menija…Jako kreativno i maštovito! Tomu svjedoče slike u prilogu.
     Iako ovo nije prva školska godina u kojoj se učenici bave tematikom glagoljice, svaki put iznova oduševljava njihova kreativnost i originalne ideje!
Ukoliko biste i vi željeli biti „glagoljaši“, putem ove poveznice okušajte se u pisanju na glagoljici i transliteriranju s latinice na glagoljicu! Glagoljajmo svi! 
http://ikzstudentskiprojekti.ffzg.hr/Glagoljica/index.html

foto-galerija


Osnovna škola "Matija Antun Relković" Davor