Učenici 7.a razreda obilježili su Tjedan školskog doručka na satu razrednika, u četvrtak, 16. listopada, kroz niz zanimljivih i ukusnih aktivnosti.
Učenici su sami pripremali zdrav doručak – mirisne vafle s domaćim džemovima, uz dodatak svježeg voća, poput banana i šumskog voća. Uz kulinarski dio, izradili su i plakat na temu “Doručkom oko svijeta”, na kojem su prikazali tipične školske doručke iz različitih zemalja. Tako su, na kreativan način, naučili kako se doručkuje u Japanu, Francuskoj, SAD-u, Turskoj i drugim dijelovima svijeta.
Za kraj sata, kušali su chia puding s grčkim jogurtom i šumskim voćem – novo, zdravo jelo – te su ga zajednički ocijenili prema okusu, mirisu, izgledu i nutritivnoj vrijednosti.
Zabavan i edukativan sat potaknuo je učenike na razmišljanje o važnosti zdravog doručka i raznolikosti prehrambenih navika diljem svijeta.


