preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Matija Antun Relković" Davor

Login
Kada zvono zvoni ?

Prva smjena

1. sat: 07:30 - 08:15
2. sat: 08:20 - 09:05
3. sat: 09::15 - 10:00
4. sat: 10:10 - 10:55
5. sat: 11:00 - 11:45
6. sat: 11:50- 12:35
7. sat: 12:40 - 13:25

Druga smjena

1. sat: 13:30- 14:15

2. sat: 14:20 - 15:05

3. sat: 15:15 - 16:00

4. sat: 16:05 - 16:50

5. sat: 16:55  - 17:40

 

Virtualna knjižnica naše škole

Poveznica na knjižnicu: http://sites.google.com/view/virtualna-knjiznica-davor

 

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Školski list

 

Školska prehrana

Učenički Radovi
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 605908
Ovaj tjedan: 349
Danas: 2
 

e-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. Aplikaciju je izradio CARNet te ona ima sve funkcionalnosti postojeće razredne knjige, uz dodatne funkcionalnosti koje omogućava uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT).
 
Uz postojeće funkcionalnosti koje sada ima razredna knjiga u papirnatom obliku, aplikacija ima i dodanu vrijednost kroz sustav izvještaja koji omogućavaju analize pri pedagoškom praćenju i izradi izvještaja koji se pripremaju za sjednice nastavničkog vijeća. Na brz, jednostavan i pouzdan način razrednicima, nastavnicima i ravnateljima na ovaj se način omogućuje izrada različitih izvještaja o ocjenama i izostancima. Dodatna prednost je suzbijanje neovlaštenog unosa, ali i slučajeva krađe i nehotičnog ili namjernog uništavanja razredne knjige koji se ponekad javljaju školama.
 
Uspostavljen je i sustav obavještavanja roditelja o izostancima djece, tako da roditelji čije je dijete izostalo prethodnog dana, dobiju e-mail s informacijom s kojeg sata je dijete izostalo te zamolbu da se jave razredniku u terminu za informacije.
 
  ZA UČENIKE
Izrađena je i aplikacija e-Dnevnik za učenike koja omogućava učenicima pregled ocjena, bilješki, izostanaka, lektira te raspored pisanih zadaća, koje su upisali nastavnici u e-Dnevnik sustav.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Pravilnik o dopunama Pravilnika o sadržaju i obliku svjedodžbi i drugih javnih isprava te pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji u školskim ustanovama (NN 85/12, kolovoz 2012.), koji omogućava školama vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. Škole koje na ovaj način vode razrednu evidenciju ne trebaju ju voditi u pisanom obliku, već su dužne na kraju godine ispisati razrednu knjigu i pohraniti ju sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
 
Početkom školske godine 2012/13. tri škole iz pilot projekta i 29 drugih škola započele su s korištenjem e-Dnevnika u svim razrednim odjeljenjima. Prije početka školske godine e-Dnevnik je povezan s e-Maticom, te su podaci o učenicima povučeni iz e-Matice. Na kraju školske godine podaci o ocjenama i izostancima iz e-Dnevnika bit će automatski prebačeni u e-Maticu.
 
Pristup aplikaciji imaju ravnatelji škola i djelatnici u pedagoškim službama. Predmetni nastavnici imaju pristup samo podacima o svom predmetu, dok razrednici imaju pristup svim podacima o učeniku svoga razreda.
 
U kasnijim fazama projekta planira se uspostava repozitorija nastavnih priprema koje bi bile dane na korištenje svim nastavnicima, a oni bi ih mogli valorizirati. Osim toga u dogovoru s nadležnim agencijama planira se dogovor o bodovanju najboljih nastavnih materijala.
 
CARNet kontinuirano radi nadogradnje sustava, o čemu obavještava korisnike putem lista nastavnika i administratora, na koje su prijavljeni sa svojim adresama elektroničke pošte u sustavu AAI@Edu.hr (adrese elektroničke pošte oblika @skole.hr). Stoga je iznimno važno redovito praćenje elektoničke pošte kako bi svi korisnici bili u tijeku s eventualnim promjenama.
 
VAŽNI LINKOVI:
 
https://e-dnevnik-test.skole.hr/main/login - testna verzija
 
https://e-dnevnik.skole.hr/main/login - produkcijska verzija
 
https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava - prijava za učenike/roditelje
 
 
                            
Korisne napomene:
Nastavnici ne mogu unositi ocjene starije od mjesec dana. Mogućnost unosa takvih ocjena ima samo razrednik.
Razrednik to može učiniti tako da u "Imeniku" odabere željenog učenika i predmet iz kojeg želi unijeti ocjenu. Nakon toga potrebno je odabrati izbornik u gornjem desnom kutu i opciju "Višestruki unos". Na ovaj je način moguće unijeti ocjene starije od mjesec dana.
Nastavnik može obrisati unesenu ocjenu unutar 10 minuta.
Unos ocjene moguć je od prvog dana u prethodnom mjesecu do trenutnog datuma. Nedjeljom nije moguće  unijeti ocjenu. Razrednik može unijeti ocjene i za više od mjesec dana unatrag koristeći opciju "Višestruki unos".
Brisanje nastavne jedinice i izostanaka moguće je unutar 48 sati.
Izmjena nastavne jedinice u kombiniranoj grupi moguća je unutar 10 minuta.
Administrator e-Dnevnika može u bilo kojem trenutku obrisati uneseni podatak, odnosno nije određeno vremensko ograničenje za brisanje podatka za korisnike koji su administratori.
Unos sata nije vremenski ograničen. Nastavni sati uneseni 14 ili više dana kasnije od datuma održanog sata u pojedinim izvještajima bit će označeni žutom bojom.
Brisanje unesene aktivnosti za produženi boravak moguće je unutar 48 sati. Izmjena aktivnosti koja je već unesena nije vremenski ograničena. Brisanje i izmjenu može napraviti nastavnik koji je istu unio.
E-mail poruka o izostanku učenika se šalje idući dan u 9 ujutro.
Podaci prikazani unutar e-Dnevnika za učenike se prikazuju bez vremenskog odstupanja.
Iz e-Matice se prenose osobni podaci učenika te informacije o programu i razrednom odjelu u koji je učenik upisan. Na kraju školske godine iz e-Dnevnika u e-Maticu prenose se predmeti, ocjene, ispiti, izostanci, pedagoške mjere i vladanje učenika.
 
Važni dokumenti:
·  Upute za administratore

·  Upute za nastavnike

·  Upute za razrednike i stručno osoblje

·  Letak za roditelje

·  Prezentacija o e-Dnevniku

·  Kako postati korisnik

·  Tehnički preduvjeti za škole


Radionice za e-Dnevnik 02.09.2013. blush

 

e-Dnevnik NOVO: promjene na sučelju (22.08.2018.)

Sukladno prethodnim najavama, na mrežnim stranicama CARNET-a dostupna je snimka webinara na kojem su prikazane promjene na sučelju te ostale funkcionalnosti koje su uvedene s novim dizajnom. Snimka je dostupna na poveznici:

https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/12691

Osnovne informacije o sustavu_DEMO
Priprema za korištenje sustava u novoj školskoj godini
Podrška

Snimka je dostupna na poveznici:

https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/12692
preskoči na navigaciju